2nd Cyprus SUP Race 2015

Έπεσε η αυλαία για το δεύτερο SUP-ερ πρωτάθλημα της Κύπρου!

Με ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, μαζική προσέλευση αθλητών και τον Γιώργο Φράγκο στο πηδάλιο, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία την Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, στο «The Spot», στην παραλία Κίτι / Σοφτάδες, το παγκύπριο πρωτάθλημα SUP 2015.

Μετά από δύο «συναρπαστικούς» αγώνες, σε Λάρνακα και Λεμεσό, (στις 28 Ιουνίου και 6 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα) στους οποίους συμμετείχαν 31 συνολικά αθλητές, ο αγώνας στις 20 Σεπτεμβρίου αποτέλεσε τον τελικό του δεύτερου πρωταθλήματος που διοργανώθηκε για ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα αθλήματα στην Κύπρο και στον κόσμο ολόκληρο.

Πλαστικές και φουσκωτές σανίδες, κουπιά, MagiCam κάμερες και πολλή διάθεση συνέθεταν από νωρίς το πρωί το σκηνικό στην όμορφη και απόμερη παραλία της Λάρνακας.

«Είχαμε αρκετές συμμετοχές από αθλητές και οι καιρικές συνθήκες αν και στον 1ο αγώνα δεν ήταν ευνοϊκές για τους αθλητές, στον τελικό ήταν με το μέρος μας! Επόμενος σταθμός ο Ιστθμός της Κορίνθου!» δηλώνει με ικανοποίηση ο διοργανωτής του πρωταθλήματος και instructor στο Kitemed Kitesurfing / SUP School Παναγιώτης Κουννίδης. 

Στους άνδρες, πρώτος στην κατηγορία 4χλμ με σκάφος 14’’ τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Δημητρίου, δεύτερος ο Σέργιος Σεργίου και τρίτος ο  Christofer Bullant..

Στην κατηγορία 4 χλμ με σκάφος 12,6” επικράτησε ο Ζάχος Κουμουδιού, δεύτερος ο Χάρης Αναστασίου και τρίτος ο Παύλος Στυλιανού.

Στο «Fun Race» των ανδρών, πρώτος τερμάτισε ο Γιώργος Κλινάκης, δεύτερος ο Chris Thomas και τρίτος ο Κυριάκος Ολύμπιος.

Στις γυναίκες, στην κατηγορία 4χλμ με σκάφος 12,6’’ τον αγώνα και το πρωτάθλημα κέρδισε η Φωτεινή Μηνά με δεύτερη την Ντία Κλωνάρη ενώ στο «Fun Race» γυναικών πρώτη τερμάτισε η Μικαέλλα Μελά, δεύτερη η Ελένη Μούσκου και τρίτη η Ruby Harris.

Σε ό,τι αφορά στους παίδες, την πρώτη θέση στην κατηγορία 4χλμ με σκάφος 14’’, εξασφαλίζοντας και τη συμμετοχή στο μεγάλο ελληνικό τελικό στον Ισθμό της Κορίνθου, κέρδισε ο Αλέξανδρος Βασιλείου ενώ ο Χάρης Αντρέου ακολούθησε δεύτερος.

Τέλος, πρώτος στην κατηγορία Παίδες 4 χλμ με σκάφος 12,6” τερμάτισε ο Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, δεύτερος ο Νικόλας Μαυρομιχάλης ενώ στο «Fun Race», τις πρώτες θέσεις κατέλαβαν ο Στέφανος Βασιλείου και Michael Sarkisian.  .

Με την ολοκλήρωση του διαγωνιστικού μέρους, πραγματοποιήθηκε «Sprint Race» στο οποίο μπορούσε να συμμετάσχει ο οποιοσδήποτε, ανεξαρτήτως επιπέδου, ηλικίας και φύλου ή συμμετοχής στους αγώνες του πρωταθλήματος.

Οι νικητές που εξασφάλισαν  τη συμμετοχή στο μεγάλο ελληνικό τελικό του 5ου Hellenic SUP CUP2015, στον ιστορικό Ισθμό της Κορίνθου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 είναι

  1. Κωνσταντίνος Δημητρίου – 4km 14’ 0”
  2. Ζάχος Κουμουδιού - 4km 12’ 6”
  3. Φωτεινή Μηνά - 4km 12’ 6”
  4. Αλέξανδρος Βασιλείου  - 4km 14’ 0”
  5. Αλέξανδρος Μιχαηλίδης - 4km 12’ 6”

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα εδώ: http://www.kitemed.com/2nd-cyprus-sup-cup-2015-results