1st Cyprus SUP Race 2013

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρώτο Cyprus SUP Race 2013

Με τη συμμετοχή 42 συνολικά αθλητών, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013, στην παραλία “The Spot”στο Κίτι, ο πρώτος αγώνας όρθιας σανιδολωπηλασίας ή αλλιώς Stand Up Paddle - SUP. Ο αγώνας διοργανώθηκε από το Kitemed - Kitesurfing / SUP School.

Με τη σανίδα παραμάσχαλα και τον άνεμο σύμμαχο και εχθρό, οι 42 αθλητές εκκίνησαν και όλοι μαζί ρίχτηκαν στην μάχη με τα κύματα πιάνοντας αμέσως κουπί!

Στόχος τους ο τερματισμός στο καλύτερο δυνατό χρόνο, διανύοντας απόσταση 3km, στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα που στήθηκε από την προηγούμενη μέρα από τους διοργανωτές.

 

1st Cyprus SUP Race 2013 - Οι νικητές

Νικητές του αγώνα ανακηρύχθηκαν, ο Κώστας Συμεωνίδης με χρόνο 23’ 55’’ στην κατηγορία ανδρών, η Μικαέλλα Γιασουμή με χρόνο 26’56’’ στην κατηγορία γυναικών και ο Κωνσταντίνος Δημητρίου στην κατηγορία παίδων με χρόνο 26’27’’.

Οι τρείς νικητές, θα ταξιδέψουν δωρεάν με Aegean Airlines στην Ελλάδα για να λάβουν μέρος στον τελευταίο αγώνα του 3ου Hellenic SUP CUP 2013, τον Διάπλου του μοναδικού Ισθμού της Κορίνθου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013.

Και επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, ακόμη και στο κόσμο της όρθιας σανιδοκωπηλασίας, στον αγώνα SUP Sprint που διοργανώθηκε αμέσως μετά το τέλος του 1st Cyprus SUP Race 2013, νικητές ανακυρύχθηκαν και πάλι ο Κώστας Συμεωνίδης και η Μικαέλλα Γιασουμή.

Ξεκινήστε σήμερα προετοιμασία για τους επομένους αγώνες πρωταθλήματος όρθιας σανιδοκωπηλασίας που θα διεξαχθούν στην Κύπρο το 2014 στα πλαίσια του SUP CUP 2014.

Λιγα λογια για το SUPStand Up Paddle Surfing – Όρθια Σανιδοκωπηλασία

Το SUP ή αλλιώς Stand Up Paddle Surfing έχει τις ρίζες τους αρκετές χιλιάδες χρόνια πριν. Αρχαιές φυλές στην Αφρική και στην Νότια Αμερική χρησιμοποιούσαν κανό ή άλλα σκάφη, όρθοι ή γονατιστοί για να ταξιδέψουν ήνα βρουν τροφή. Η μοντέρνα όμως έκδοση γεννήθηκε στην Πολυνησία και εξελίχθηκε στη Χαβάη. Σήμερα το SUP είναι ένα από  τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα αθλήματα στον κόσμο με αρκετούς επώνυμους αθλητές, αστέρες του Hollywood, πολιτικούς και επώνυμους να δηλώνουν φανατικοί του αθλήματος, το οποίο ονομάζεται και social sport αφού πολλοί άνθρωποι μαζί μπορούν να κωπηλατούν πάνω στα paddleboards τους, να συνομιλούν μεταξύ τους, να γυμνάζονται περιμένοντας να πιάσουν το επόμενο κύμα.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.kitemed.com Kitemed - Kitesurfing / SUP School - Kiti / Softades, Larnaca, Cyprus

Παναγίωτης Κουννίδης Tel: +357 99588642, sup@kitemed.com